arnika uj uzlet-32
Könyv könyv, ajánló, könyvajánló, újdonság, 2015 december
Havi merítés - Ezt olvassuk decemberben!

Nem tudod, milyen könyvhez kezdj hozzá? A szokásos hosszabb ajánlóink mellett most négy rövidebbel is jelentkezünk.

Szétnéztünk a könyvespolcainkon, és négy olyan könyvet szeretnénk bemutatni, amik már első ránézésre izgalmasnak tűnnek valamilyen oknál fogva. Mindegyik friss, nemrégiben jelent meg, úgyhogy biztosan nem untig ismételt és ezerszer olvasott irásokat kínálunk.

Frei Tramás: Agrárbárók

A szerző negyedik könyve, mindenik nagysikerű, ami betudható a televíziós szereplésének is. A világjáró életmódja, és az, hogy az életét átszövi a kávé imádata, nagyon hihetővé teszi az írásait.

arnika-agrarbarok

Nem tanulmányról van szó, hanem olvasmányos regényről, de korunk történelméről is elárul összefüggéseket, van benne bőven aktuálpolitika.

Főhősét Frei korábbi könyveiből ismerhetjük, így a szerző rajongói ismerős karakterekkel is találkozhatnak. A könyv bármilyen korosztálynak ajánlható, nem csak egy szűk réteget szólít meg, hanem mindenki számára tartalmas olvasmányt jelent.

Szvetlana Alekszijevics: Elhordott múltjaink

A 2015-ös irodalmi Nobel-díj nyertese nem ismeretlen a magyar olvasók számára, bár utoljára 1999-ben jelent meg magyar nyelven regénye Fiúk cink koporsóban címmel.

arnika-elhordott-multjaink

A papírforma szerint ugyan nem ő volt a díj várományosa, de ő is az egykori Szovjetunió területéről származik, sokan össze is hasonlítják a magyar nyelvterületen közkedvelt Ljudmila Ulickajával.

Alekszijevics mostani regénye a szocialista társadalom által kitermelt embereket elemezi, és azt a kérdést feszegeti, hogy mennyire él a rendszer hagyatéka azokban, akik már a bukása után születtek, de viselik az elhordott múltat, annak stigmáit.

Michael Tellinger: Ubuntu

Ön szerint is a pénz uralja a világot? Érzi, hogy sok minden meg van rendezve, és az átlagember csak álcákat lát? Biztos benne, hogy több háttérhatalom igazgatja a világ menetét?

arnika-ubuntu

Michael Tellingernek elege van a globalizációból, és könyvében egy olyan recepttel állt elő, amivel szerinte az általunk ismert világ minden negatívuma levethető, miközben a pozitívumokat megőrizzük: ezt a rendszert nevezi ubuntunak.

Az ezotéria és a konkrét adatok világa közti mezsgyén egyensúlyozó írás biztosan beindítja majd fantáziáját, és ad némi gondolkodni valót.

Erik Prince: Amerika szolgálatában

Erik Prince neve mostanában többször is megjelent a magyar nyelvű sajtóban is.

arnika-amerika-szolgalataban

Az egykor az amerikai haditengerészt elit alakulatánál, a SEAL-nél tevékenykedő Prince 1997 óta működteti Blackwater nevű örző-védő szolgáltatását, melyben leszerelt veteránokat és civileket egyaránt toboroz és képez ki.

A magán elit alakulat leginkább az amerikai kormánnyal dolgozik együtt, Irakban és Afganisztánban is több tízezer küldetést hajtottak végre megalakulásuk óta. Zsoldosok? Bérkatonák? Netán lelkes hazafik?

Erik Prince a saját szemszögéből mutatja be ezt az elit szervezetet, amiről olyan képet kaphatunk, amire másképp esélyünk sem lenne.

Szólj hozzá

Top 5 könyv

1
Omerta
Tompa Andrea
66,00 RON
Mennyiség:
2
A vége
Bartis Attila
72,00 RON
Mennyiség:
3
A nagyapaember
Panek Kati
89,00 RON
Mennyiség:
4
Homo Deus - A holnap rövid története
Yuval Noah Harari
75,00 RON
Mennyiség:

Top 5 gyerekkönyv

1
Egy ropi naplója 12. - Lépjünk le!
Jeff Kinney
39,00 RON
Mennyiség:
2
Autók, vonatok, hajók és repülők...
Clive Gifford
69,00 RON
Mennyiség:
3
A sirály a király?
Bosnyák Viktória
25,00 RON
Mennyiség:
4
Kippkopp és a többiek
Marék Veronika
39,00 RON
Mennyiség:
agymenok-3

Légy te is Agymenő!

Szórakozva fedezheted fel, hogy mi mindent tud a gyermeked! »

hinta-konyv-box

Ne hagyd ki!

Ezeket olvastátok tavaly. »

gyerekkonyv-ok

Segíthetünk?

Nem találod a gyereked kedvenc meséskönyvét?   »

© 2013 Árnika Kft. | minden jog fenntartva

Készítette a Zebramedia