arnika-januar-13-blogki
Könyv karácsony, ajándék, ajánló
Ezt olvasd a fa alatt!

Itt az idő beszerezni a karácsonyi ajándékokat. Még nem késtél le semmiről, így inkább a bőség zavara jelenthet problémát. Az Árnikában is roskadoznak a polcok a jobbnál jobb könyvek alatt, ezért segítünk választani.

Valaki imád főzni a családban? Netán van egy unokahúgod, aki rajong a modern tiniknek szóló irodalomért? Vagy olvasnál valami igazán menőt? Nálunk mindenre találsz valamit, de itt van egy tizenegyes válogatott, amivel nem lehet tévedni. Mi ezekből választanánk a fa alá.

1. Jamie Oliver: Karácsonyi receptek

Kezdjük is rögtön egy tematikus ajánlattal: bár a karácsonyi lakoma már rég az asztalon van, mire kézhez kapja az ajándékozott ezt a könyvet, ez nem jelenthet akadályt. A néhány napos ünnepkörnek még csodás kiegészítője, ihletforrása lehet – ha az elmúlt években mindig ugyanaz kerül az asztalra, ideje újítani kicsit. És persze a hétköznapokba is bármikor csempészhetünk egy kis fenyőillatú hangulatot ezzel az impozáns könyvvel, ami tizenhét év munkáját foglalja össze. A végletekig tökéletesített, csodás receptek, tippek és trükkök eredménye - otthon te is megalkothatsz bármit, ami ebben található.

arnika-2017-12-14-jamieoliver

2. Bartos Erika: Bogyó és Babóca énekel

Ki más lehetne a legfontosabb karácsonykor, mint a legkisebb, a család szeme fénye, a gyerek? Ők mindig őszintén örülnek az ajándéknak, ezért lepjük meg őket olyasmivel, amit igazán szeretnek. A gyerekek körében mindig népszerű Bogyó és Babóca most két téli mesét mesél el, amikből megtudhatjuk, milyen karácsonyi ajándékot hozott a barátainak a titokzatos Csillaglány, és hogyan ünnepelték az erdő kis lakói az év utolsó napját.

arnika-2017-12-14-bogyoesbaboca

3. Edith Eva Ege: A döntés

Talán legtöbben észre se vesszük, de mindannyian rabjai vagyunk saját magunknak. Előítéleteknek, szokásoknak, korlátoknak, kitalált képtelenségeknek. A magyar származású irónőnél talán senki sem tudja, hogyan is szabadulhatunk ki „saját elménk koncentrációs táborából", hiszen ő már túlélt egyet: Auschwitzot. Ma klinikai pszichológusként dolgozik és a San Diego-i egyetemen is oktat. Műve reményt és lehetőséget ad mindazoknak, akik meg akarnak szabadulni a fájdalomtól és a szenvedéstől. Akár rossz házasság, mérgező család vagy gyűlölt munkahely börtönében sínylődnek, akár önmagukat korlátozó hiedelmek szögesdrótja tartja őket fogva a saját elméjükben, ez a könyv arra tanít, hogy a körülményektől függetlenül dönthetünk úgy, hogy az örömöt és a szabadságot választjuk.

arnika-2017-12-14-edithevaeger

4. Elif Shafak: Éva három lánya

A szerzőnőt sokak számára be sem kell mutatni, hiszen már tizedik regényét vehetjük le a polcról, melyben igencsak aktuális témát feszeget, a muszlim identitást. Főszereplője Peri, egy gazdag háziasszony, aki egy véletlen folytán emlékezik vissza az ateista Shirinre és a buzgó muszlim Monara, akik legjobb barátnői lettek, illetve Azurra, kedvenc egyetemi tanárára. Ők négyen gyakran vitatkoztak a feminizmusról és az iszlámról, aztán egy botrány véget vetett minden jónak. Ha egy lebilincselő történetet keres hűségről és barátságról, hagyományról és modernségről, szerelemről és árulásról, akkor megtalálta!

arnika-2017-12-14-elifshafak

5. Ken Follett: A tűzoszlop

Elég lenne annyit írni, hogy megérkezett a Kingsbridge-trilógia harmadik része, és az izgalom nagymesterének legújabb könyvéért máris sokan rohannának. A történet onnan indul ki, hogy Stuart Mária és Tudor Erzsébet vetélkedik a trónért. Az angol katolikus arisztokrácia Mária oldalán áll, Erzsébetet, aki sokkal türelmesebb vallási kérdésekben, az anglikán egyházhoz csatlakozó protestánsok és puritánok támogatják. A trilógia előző részeihez hasonlóan az izgalmas, pergő cselekményen keresztül megelevenedik a 16. századi Anglia élete, de Ken Follett kitágítja a színteret: izgalmas történetek játszódnak Spanyolországban, Franciaországban és a Németalföldön is.

arnika-2017-12-14-kenfollett

6. Leiner Laura: Ég veled

Tinilányok, fiatalos lelkületű asszonyok és a romantikus irodalmat kedvelők egyik kedvence, Leiner Laura újabb történettel hódítja a könyvbarátok szívét. Újvári Hanna a tinik megszokott életét élte egészen egy évvel ezelőttig, egy családi tragédia azonban mindent megváltoztatott. Most apukájával kettesben tölti a hétköznapokat, és rég nem a korosztályának átlagos problémái foglalkoztatják. Aztán új lehetőséget kap, egy iskolai versenyen vehet részt, ahol számítanak rá: környezete ragaszkodik hozzá, hogy elmenjen a megmérettetésre, így a Szirtes Gimnázium négyfős csapata elindul az Iskolák Országos Versenyén.

arnika-2017-12-14-leinerlaura

7. Dr. Máté Gábor: A test lázadása

A rák, a szenvedélybetegségek, sőt majdnem minden krónikus betegség visszavezethető a gyermekkori negatív élményekre és azok életünkre, viselkedésünkre és egészségünkre gyakorolt hatására vallja a magyar származású, világhírű tudós, Dr. Máté Gábor. Tudományos kutatások eredményeit, páciensei példáit és saját tapasztalatait egyaránt felhasználva világítja meg, hogyan befolyásolják a korai élmények a stresszre adott reakcióinkat, s hogy miként hat a világról és más emberekről alkotott képünk az egészségünkre.

arnika-2017-12-14-mategabor

8. Anne Ameling, Monika Parciak: 3-5-8 perces mesék Mikulásra és karácsonyra

Mi sem tudjuk elfelejteni a gyerekeket, akiknek az imént még Bogyót és Babócát ajánlottunk, hiszen melyik gyerkőc nem unná meg a meséket, ha folyton ugyanazokat ismételgetjük nekik. Egy közös mézeskalácssütés, vidám szánkózás, kalandos hógolyócsata vagy egy varázslatos meglepetés a téli erdőben meghitté teszik a Mikulás és a karácsonyvárás izgatott napjait. A közel húsz történet tökéletes választás az adventi időszakra: olvass belőle minden este egyet, és hipp-hopp itt a karácsony! Vidd haza mihamarább, hogy játékosan készülj az ünnepre, vagy ajándékozd karácsonyra, hogy utána idézhesd fel vele a csodás emlékeket.

arnika-2017-12-14-mesekkaracsonyra

9. Vekerdy Tamás: Belső szabadság

Ha egy olyan magyar pszichológust kellene mondanunk, akire bátran lehet alapozni, egy jóságos apaként jelenik meg képzeletünkben, és mindig nyugtató higgadtsággal segít szavaival, akkor bizonyára Vekerdy Tamás lenne az. Legújabb könyvének gondolatai a szabadság körül forognak, főként a szülő-gyerek kapcsolat mikéntjeit feszegetve. Tudok-e a gyerekemnek továbbra is örülni, vagy szorongok, és ez a szorongás őt is görcsbe rántja? Netán "tanításoknak" esem áldozatul, és elhatározom, hogy ezt a kis lényt erre vagy arra fogom "terelni"? Tudok-e őszinte maradni? Akkor is, ha baj van? Ha éppen elválunk vagy valaki beteg a családban? Tudom-e hagyni, hogy ő felfedezze önmagát, a maga világát és a világot maga körül, vagy azt hiszem, hogy mindent nekem kell megszerveznem? Ezeket és számos ehhez hasonló kérdést tesz fel a szerző, melyekre mindannyian tudni szeretnénk a válaszokat. Ezzel a könyvvel biztosan közelebb kerülünk hozzuk.

arnika-2017-12-14-vekerdy

10. Julian Rubinstein: A viszkis

Vannak könyvek, ahol nem a szerző neve, hanem a téma viszi a hátán a művet. A viszkis minden bizonnyal ilyen, főként az erdélyiek számára, akik joggal érezhetik magukénak a csíkszeredai Ambrus Attilát és kissé túlromantizált, Robin Hood-jellegű történetét. Amerika egyik legtöbb díjjal jutalmazott fiatal újságírója, Julian Rubinstein, azonban nem csak őt mutatja be, hanem a kelet-európai országok zűrzavaros átmenetét is a kommunizmusból a kapitalizmusba. Az olvasó nem egyszerűen egy bűnügyi dokumentumregényt tart a kezében, hanem a 90-es évek Magyarországának korrajzát is - amerikai szemüvegen keresztül. A hároméves oknyomozással készült könyv nemcsak a rablások izgalmas részleteivel ejti majd rabul az olvasókat, de azzal is, ahogy a távolról jött amerikai újságíró bennünket, magyarokat lát.

arnika-2017-12-14-viszkis

11. Vujity Tvrtko: Világgá ment

A könyveiről is ismert, népszerű tévés személyiség pontosan azt csinálta, amit a könyv címe tudat: összepakolt és elindult. Vujity Tvrtko új könyvében válogatott, különleges írásait olvashatjuk. Olykor torokszorító, néha megható, vagy éppen kacagtató, ám minden esetben erőt adó történetek a világ megannyi tájáról, ez a Világgá ment igaz meséje.

arnika-2017-12-14-vujitytvrtko

Szólj hozzá

Top 5 könyv

1
Omerta
Tompa Andrea
66,00 RON
Mennyiség:
2
A vége
Bartis Attila
72,00 RON
Mennyiség:
3
A nagyapaember
Panek Kati
89,00 RON
Mennyiség:
4
Homo Deus - A holnap rövid története
Yuval Noah Harari
75,00 RON
Mennyiség:

Top 5 gyerekkönyv

1
Egy ropi naplója 12. - Lépjünk le!
Jeff Kinney
39,00 RON
Mennyiség:
2
Autók, vonatok, hajók és repülők...
Clive Gifford
69,00 RON
Mennyiség:
3
Kippkopp és a többiek
Marék Veronika
39,00 RON
Mennyiség:
agymenok-3

Légy te is Agymenő!

Szórakozva fedezheted fel, hogy mi mindent tud a gyermeked! »

hinta-konyv-box

Ne hagyd ki!

Ezeket olvastátok tavaly. »

gyerekkonyv-ok

Segíthetünk?

Nem találod a gyereked kedvenc meséskönyvét?   »

© 2013 Árnika Kft. | minden jog fenntartva

Készítette a Zebramedia