Októberi újdonságok az Árnikában
Könyv könyv, újdonság
Itt az októberi újdonságok legjava

Megjöttünk a budapesti beszerző körútról, és a megrendelt könyvek mellett egy rakás újdonságot hoztunk. A nyomdafesték még egészen friss a legtöbb köteten - most megmutatjuk a legjavát.

Magyarországi beszerzőútjainkon igyekszünk nem csak a vásárlóink által megrendelt köteteket beszerezni, de újdonságokkal, a legfrissebben megjelent könyvekkel is meglepjük mindazt, aki betér az Árnika könyvesboltba. Ez most sincs másként, rengeteg vadonatúj darabot hoztunk magunkkal, most csak néhányat mutatunk be. A különböző friss olvasmányok egy további részét a napokban Facebook oldalunkon tesszük közzé, de bátran keressék boltunkat is, ahol biztosan találnak valami jót.

Nádas Péter - Az égi és a földi szerelemről

A szerző három esszében, az 1989-ben tartott előadás mellett egy hosszú bevezető és egy ugyancsak terjedelmes jegyzet formájában járja körül a szerelem és szexus, a nemi szerep és az azzal kapcsolatos társadalmi elvárások viszonyának mentális és nyelvi vetületeit, mitikus és antik előzményeit. Nem könnyű téma, sokak számára tabu is, de talán pont ez a könyv lesz az, ami segít jobban tájékozódni benne.

Dan Lungu - Tyúkok a mennyben

Az Akácos utcában előrehozott nyugdíjba kényszerült vagy munkanélküli urak laknak, gyakori elfoglaltságuk a Gyűrött Traktor látogatása. Torzult emlékekből, nosztalgiákból, képzelgésekből, különc tervekből és elszállt álmokból képződő világ ez, közösségi menedékhely, a férfiak mennyországa, ahogyan a fiatalabbak nevezik. Dan Lungu a mai román irodalom egyik legismertebb elbeszélője, a rendszerváltozást követő évek valóságát groteszk humorral tárja az olvasó elé. Olyan címek alatt, mint a Tyúkok a mennyben, vagy az előző könyve, az Egy komcsi nyanya vagyok! csakis minőségi szórakozásra lehet számítani.

Kun Árpád - Megint hazavárunk

Boldog északot valósággal falták, imádták az olvasók, és alig várták a szerző újabb írását, amiből most magát az írót is megismerhetjük. Kun Árpád új regényének főszereplő elbeszélőjét rafinált módon Kun Árpádnak hívják. Mégsem életrajzot, hanem igazi szépirodalmat tart a kezében az olvasó. Bár a regény lapjain megelevenedik a soproni gyerekkor, a 2000-es évek magyar közege, az emigráció mindennapjai, a Megint hazavárunk nem csupán egy páneurópai bédekker.

Radu Țuculescu - Öregmama történetei

Egy eldugott kalotaszegi falu a buja titkaival. A jelenben. Meg a múltban. A múltjában. Ami lehetne bármelyik település a maga zárt közösségével és látszólagos nyugalmával. De Petra Erdélyben van, a nagyváradkolozsvári főúttól balra, Feketetó és Sztána szomszédságában. Ide látogat éveken át Kolozsvárról Radu, és Öregmama unokája, Ditta. Az egyszerű vizitek azonban nem másról szólnak, mint történetmesélésről, időutazásról a falu hétköznapjaiban, de leginkább a lakosok múltjában, amelyben előbukkannak a buja, erotikus titkok s a kötődések keszekusza szálai. Ismerős tájak, közeli városok, települések és egy kis erdélyi erotika. Kell ennél több?

Szilasi László - Amíg másokkal voltunk

Szilasi legutóbb a hajléktalanokról írt igencsak eredeti és lebilincselő stílusban, és most is egy egyedi magyar prózát tarthat kezében az olvasó, egész pontosan három költő kisregényét. Babits Szegeden, Jókai a levert forradalom utáni bujdosás idején, Bessenyei György szülőföldjén, Tiszabercelen, a magyar vidék pusztaságában. Mindannyian számkivetettek. Mindannyian remeték, elhagyottak, elveszettek. De mindannyian készülnek valami nagyszabásúra, valami rendkívüli teljesítményre. Magukra készülnek. A kiteljesedésre.

Szabó T. Anna - Törésteszt

Dragomán György felesége leginkább gyerekirodalmáról, verseiről híres, most viszont egy más oldaláról ismerhetjük meg a kolozsvári születésű írónőt. Első felnőtteknek szóló prózakötete a Törésteszt. Novellái kíméletlenül és együttérzően szólnak a magányról, a párkapcsolatok szívszorító hidegháborújáról, a szenvedélyről és a szeretetről.

Szólj hozzá

Top 5 könyv

1
Omerta
Tompa Andrea
66,00 RON
Mennyiség:
2
A vége
Bartis Attila
72,00 RON
Mennyiség:
3
A nagyapaember
Panek Kati
89,00 RON
Mennyiség:
4
Homo Deus - A holnap rövid története
Yuval Noah Harari
75,00 RON
Mennyiség:

Top 5 gyerekkönyv

1
Egy ropi naplója 12. - Lépjünk le!
Jeff Kinney
39,00 RON
Mennyiség:
2
Autók, vonatok, hajók és repülők...
Clive Gifford
69,00 RON
Mennyiség:
3
A sirály a király?
Bosnyák Viktória
25,00 RON
Mennyiség:
4
Kippkopp és a többiek
Marék Veronika
39,00 RON
Mennyiség:
agymenok-3

Légy te is Agymenő!

Szórakozva fedezheted fel, hogy mi mindent tud a gyermeked! »

hinta-konyv-box

Ne hagyd ki!

Ezeket olvastátok tavaly. »

gyerekkonyv-ok

Segíthetünk?

Nem találod a gyereked kedvenc meséskönyvét?   »

© 2013 Árnika Kft. | minden jog fenntartva

Készítette a Zebramedia