Új helyre költözött az Árnika könyvesbolt
Esemény Árnika, könyvesbolt, üzlet, költözés
Csókolom, jól megnőttem!

Új és nagyobb helyen, ugyanakkora szívvel és lélekkel és egy picit még erősebb könyvillattal vár minden könyvmolyt az Árnika könyvesbolt.

A Kossuth utcai Árnika-kuckónkba akkor is szívesen tért be minden könyvfaló, ha tudta, ez nem az a hely, ahol körbejárja a polcokat, fél órán át bámészkodik, és válogat. Erre nem is volt szükség, hiszen szinte bárkinek, bármikor tudtunk olyan könyvet ajánlani, hogy az illető érezte, annyira talál hozzá, mint egy rászabott öltöny.

00-arnika uj uzlet-33

Az Árnika könyvesbolt idén megnőtt egy picit: a kuckó helyett az utca túloldalára, pontosan a szemben levő épületbe költöztünk, így már bátran betérhet az is, aki inkább a polcok között sétálva szereti kiválasztani, mit fog legközelebb olvasni.

Az új helyre belépve egyből láthatnak pár változást: a bolt tágasabb, sokkal barátságosabb a hangulat, könnyebb megtalálni, amit keresünk, és bizony a kínálatunk is megnőtt. Nézzük, mik rejtőznek a polcokon.

00-arnika uj uzlet-24

A boltba betérve a szótárak és nyelvkönyvek után a magyar klasszikus irodalommal találkozhatnak, majd balról jobbra haladhatnak a kortárs magyar szerzők művei felé. Ezt követi a világ- majd ifjúsági irodalom, és a jobb oldali részhez érve találják a gyerekirodalmat.

A kicsik kedvencei után sorjáznak a különböző kézikönyvek, majd tanácsadás és ezoterikus témájúak következnek, de megvan a maga helye az útikönyveknek, térképeknek és a vallási témájú írásoknak is.

00-arnika uj uzlet-19 

Külön figyelmet érdemel az antikvár részleg is, ami egy kis könyvszigeten kapott helyet: ennek érdekessége, hogy jellemzően olyan ritkaságokat lehet itt megtalálni, amiket sehol máshol. Ide főként olyan könyveket teszünk, amiket már nem nyomtatnak, és egyébként sem könnyű őket beszerezni - ha valami különlegességet vadásznak, akkor itt érdemes nézelődni.

Természetesen megmaradt, sőt, még kiemeltebb helyet kapott az akciós polc is - itt szinte mindig lehet féláron találni olvasnivalót, és ne úgy képzeljék el, mint a szupermarketek akciós kosarát, ahol szinte csak szemét van, hiszen az akciós polcon is katonás rendben sorakoznak a minőségi olvasnivalók.

 00-arnika uj uzlet-32

Az Árnika tízéves hagyományához híven a polcokat most is a tíz legszebb magyar szóról neveztük el. Ezt a listát még Kosztolányi Dezső állította össze, azóta számos más változat készült belőle, de mi az eredeti tíz szó (gyöngy, anya, ősz, szűz, vér, láng, kard, szív, sír, csók) és magának az író nevének használatával tisztelgünk a magyar nyelv szépsége előtt.

00-arnika uj uzlet-14

Természetesen a kibővült tér és kínálat nem jelenti azt, hogy nincs többé ajánlás és beszerzések: az Árnika egyik különlegessége és erőssége továbbra is az marad, hogy bárkinek tudunk hozzáillő olvasnivalót ajánlani, és szinte mindent be is szerzünk, akár külön kérésre is. Erre máshol nemigen van példa, de az Árnikánál fordult már elő, hogy olyan könyvet sikerült beszerezni, amit egy nagy szegedi könyvesbolt sem volt hajlandó.

00-arnika uj uzlet-22

Ajánlóból itt a blogon sem lesz hiány, hamarosan újraindul sorozatunk, ahol jobbnál jobb könyveket ismerhetnek meg, így nincs kifogás: irány az Árnika, elő a könyvekkel, és olvasásra fel!

Szólj hozzá

Top 5 könyv

1
Omerta
Tompa Andrea
66,00 RON
Mennyiség:
2
A vége
Bartis Attila
72,00 RON
Mennyiség:
3
A nagyapaember
Panek Kati
89,00 RON
Mennyiség:
4
Homo Deus - A holnap rövid története
Yuval Noah Harari
75,00 RON
Mennyiség:

Top 5 gyerekkönyv

1
Egy ropi naplója 12. - Lépjünk le!
Jeff Kinney
39,00 RON
Mennyiség:
2
Autók, vonatok, hajók és repülők...
Clive Gifford
69,00 RON
Mennyiség:
3
A sirály a király?
Bosnyák Viktória
25,00 RON
Mennyiség:
4
Kippkopp és a többiek
Marék Veronika
39,00 RON
Mennyiség:
agymenok-3

Légy te is Agymenő!

Szórakozva fedezheted fel, hogy mi mindent tud a gyermeked! »

hinta-konyv-box

Ne hagyd ki!

Ezeket olvastátok tavaly. »

gyerekkonyv-ok

Segíthetünk?

Nem találod a gyereked kedvenc meséskönyvét?   »

© 2013 Árnika Kft. | minden jog fenntartva

Készítette a Zebramedia