Az élet ízét csak a bolondok ismerik
Ajánló Péterfy-Novák Éva, Egyasszony
Az élet ízét csak a bolondok ismerik

Ismét a Péterfy családot látogatjuk meg, ezúttal Gergely feleségétől, Évától kapunk egy adag önéletrajzi ihletésű útravalót, ami nagyon közelről mutat meg egy olyan világot, amit alig ismerünk.

Ismét a Péterfy családot látogatjuk meg, ezúttal Gergely feleségétől, Évától kapunk egy adag önéletrajzi ihletésű útravalót, ami nagyon közelről mutat meg egy olyan világot, amit alig ismerünk.

Manapság az önéletrajzi könyv nagyjából szenzációhajhász, szupertitkos intrikákat felfedő könyv, aminek egyetlen célja, hogy bestseller legyen. Az Egyasszony nem ilyen: őszinte, magával ragadó írás, de az őszinteség a szó legnemesebb értelmében van itt jelen.

A könyv itt megvásárolható »

A nemrégiben megjelent könyvet többen is ajánlják, de a legszebb mind közül talán Mácsai Pál színművészé, aki nagyon tömören fogalmazza meg az alkotás lényegét: „Ez a könyv hű tükre a valóságnak. Se letenni, se elfelejteni nem lehet.”

Péterfy-Novák Éva könyvében pontosan arról ír, amit már a könyv címében megfogalmaz: egy asszony, aki nem félt elmondani, amiről mindenki hallgat. 

Az írás főleg a nagybetűs anyaságról szól, nagyon szépen ír a szoros anya-gyerek kapcsolatról. Megindítóan őszinte, szívszorító történet a másság elfogadásáról, a megértésről, a megbocsátásról, a helytállásról, és 

a veszteség utáni továbblépésről.

A történet középpontja, hogy egy fiatal családba halmozottan sérült gyermek érkezik, és ezen keresztül nyújt bepillantást a sérült gyerekek világába. Nagyon érdekesen ír erről, nem a szomorúság cseng ki a soraiból, hanem az életigenlés. Az ő lányáról és a kettejük kapcsolatáról van szó, közben azt is sejtetni engedi, hogy miért lett sérült a lány, de a fő motívum az erős kapocs köztük, és arra is rájövünk, hogy 

egy ilyen gyereket is mennyire lehet szeretni.

Kiemelendő a családon belül az asszonyok összefogását, ami megindítóan, erősen jelenik meg a könyvben: ez a védő, óvó, szerető és megtartó erő folyamatosan sugárzik az írásból, érződik, hogyan fognak össze az asszonyok, mikor baj van.

Szó van egy nagyon mogorva férjről is, aki bizony sokszor bántalmazza is, és megtudjuk, hogyan képes ezen is túllépni. Annyi bölcsesség, jóság és szeretet van benne, hogy csak ezzel is meg lehetne tölteni egy könyvet. Nem utolsó sorban az is lényeges, hogy sok más nő van ugyanilyen helyzetben, számukra nem csak egy ismerős történet, de erőt adó írás is lehet, ami egy fogódzkodó is tud lenni.

Van egyébként egy nagyon érdekes mondat a könyvben: „az élet ízét csak a bolondok ismerik”. Ezen el lehet gondolkodni, de a könyvet elolvasva sokkal mélyebb értelmet is nyer. Ha pedig valaki további ízelítőt szeretne kapni Éva írásaiból, stílusából, akkor nézzen bele a blogjába.

Szólj hozzá

Top 5 könyv

1
Omerta
Tompa Andrea
66,00 RON
Mennyiség:
2
A vége
Bartis Attila
72,00 RON
Mennyiség:
3
A nagyapaember
Panek Kati
89,00 RON
Mennyiség:
4
Homo Deus - A holnap rövid története
Yuval Noah Harari
75,00 RON
Mennyiség:

Top 5 gyerekkönyv

1
Egy ropi naplója 12. - Lépjünk le!
Jeff Kinney
39,00 RON
Mennyiség:
2
Autók, vonatok, hajók és repülők...
Clive Gifford
69,00 RON
Mennyiség:
3
A sirály a király?
Bosnyák Viktória
25,00 RON
Mennyiség:
4
Kippkopp és a többiek
Marék Veronika
39,00 RON
Mennyiség:
agymenok-3

Légy te is Agymenő!

Szórakozva fedezheted fel, hogy mi mindent tud a gyermeked! »

hinta-konyv-box

Ne hagyd ki!

Ezeket olvastátok tavaly. »

gyerekkonyv-ok

Segíthetünk?

Nem találod a gyereked kedvenc meséskönyvét?   »

© 2013 Árnika Kft. | minden jog fenntartva

Készítette a Zebramedia