arnika-augusztus-top-osszes
Blogok toplista, augusztus, havi merítés
Havi merítés - Augusztusi legjobbak

Az ősz már itt a sarkon, de ez nem jelenti semminek a végét - augusztusban is hűségesen olvastatok és kapkodtátok a jobbnál-jobb könyveket. Nézzük, melyikeket.

arnika-augusztus-top-01

1. Keri Smith: Nyírd ki ezt a naplót!

A naplók jellemzően azért vannak, hogy írjunk beléjük: történeteket, gondolatokat, mindennapjainkat, vagy éppen a titkainkat. Mindezt szépen, sorrendben, rendezetten. Nos, ez a napló nagyon nem ilyen. Keri Smith könyve nem olvasmány, hanem egy olyan eszköz, ami kreativitásra buzdít, arra, hogy tombold ki minden vágyadat egy könyvön. Nem az oktalan pusztítás a cél, hanem az, hogy szabadon és kreatívan töltsd meg a lapokat mindenféle bolondsággal, ami csak eszedbe jut. A könyv finoman szólva is elsöprő siker, nem hiányozhat a te gyűjteményedből sem!

arnika-augusztus-top-02

2. Oláh-Gál Elvira: Nobile Officium

Nobile Officium, avagy Az erdélyi magyar történelmi családok XX. századi sorsa - egy interjúkötetről van szó, ami egy olyan réteg életébe enged betekintést, melyről korábban álmodni sem mertünk volna. Az erdélyi történelmi, nemesi családok korábban a társadalom csúcsán álltak, azonban a kommunista diktatúra kegyetlenül elbánt velük, gyakran föld nélkül maradtak és megalázó munkákból kellett fenntartaniuk magukat. Mindezekről olyan személyiségeket kérdezett meg a szerző, mint báró Bánffy Mária, gróf Bethlen Anikó, gróf Kálnoky Tibor, vagy Roy Chowdhury, szül. zabolai Mikes Katalin és még sokan mások. Történelem és jelenkor egy kötetben.

arnika-augusztus-top-03

3. Johanna Basford: Titkos kert

A Titkos kert egy olyan könyv, amit nem önmagáért kedvelnek tömegek, hanem azért a stílusért amit képvisel. A kimondottan felnőtteknek szóló kifestős könyvek talán azért lettek ilyen hihetetlenül népszerűek, mert sokunkból képesek előhozni gyerekkori énünket, és ideig-óráig elfeledtetik minden bajunkat, amíg mi elvagyunk a színes ceruzákkal és a fantáziadús rajzok kifestésével. A Tikos kert számtalan csodás rajza arra vár, hogy szabadon engedjük fantáziánkat, és kalandosan fedezzük fel kreativitásunkat. A különleges kifestős könyvek nemcsak felnőtteket, de ügyeskezű gyerekeket is rabul ejtettek, ha az első megtetszett, onnan már nincs megállás.

arnika-augusztus-top-04

4. Székelyföld története

“A történelem kegyes lesz hozzám, mert szándékomban áll átírni.” - Sir Winston Churchill idézete talán bármelyik nemzet esetén megállná a helyét, de ha a székelység történelmét vesszük alapul, akkor még találóbb lesz bármilyen más helyzetnél. Szűkebb pátriánk történelmét nem egyszerű megismerni az iskolában, és ha csak az a kérdés merül fel, hogy “ki volt itt hamarabb”, máris eszünkbe juthat sok száz évnyi magyar-román történelmi vita, nézőpont, és átírt történelem. Ez a monografikus jellegű gyűjtemény - melyet neves szakemberek jegyeznek - éppen arra hivatott, hogy tiszta és valós képet nyújtson saját magunkról. Egyetlen család polcáról sem hiányozhat.

arnika-augusztus-top-05

5. Borsa Brown: A maffia ágyában

Ha valaki könnyed, szenvedélyes és izgalmas olvasmányra vágyik, akkor Borsa Brown könyve tökéletes választásnak bizonyulhat. A történet főhöse, Suzanne Roberts körül megfordul a világ: viharos gyorsasággal veszít el mindent és mindenkit maga körül, ami és aki addig fontos szerepet töltött be az életében. Szerencséjére a sors kárpótolja őt mindenért: megajándékozza Massimo, az ellenállhatatlan, művelt és jómódú ügyvéd szerelmével, aki rögvest szülővárosába, Palermóba röpíti álmai asszonyát. Az élet azonban közel sem ilyen szép és egyszerű, hamarosan Massimoról is lehull a lepel, és Suzanne a maffia hálójában találja magát. A lélektani folyamatokat is boncolgató regény feltárja, milyen pokoli mélységekbe és paradicsomi magasságokba juthat férfi és nő, ember és ember kapcsolata.

 

Szólj hozzá

Top 5 könyv

1
Omerta
Tompa Andrea
66,00 RON
Mennyiség:
2
A vége
Bartis Attila
72,00 RON
Mennyiség:
3
A nagyapaember
Panek Kati
89,00 RON
Mennyiség:
4
Homo Deus - A holnap rövid története
Yuval Noah Harari
75,00 RON
Mennyiség:

Top 5 gyerekkönyv

1
Egy ropi naplója 12. - Lépjünk le!
Jeff Kinney
39,00 RON
Mennyiség:
2
Autók, vonatok, hajók és repülők...
Clive Gifford
69,00 RON
Mennyiség:
3
A sirály a király?
Bosnyák Viktória
25,00 RON
Mennyiség:
4
Kippkopp és a többiek
Marék Veronika
39,00 RON
Mennyiség:
agymenok-3

Légy te is Agymenő!

Szórakozva fedezheted fel, hogy mi mindent tud a gyermeked! »

hinta-konyv-box

Ne hagyd ki!

Ezeket olvastátok tavaly. »

gyerekkonyv-ok

Segíthetünk?

Nem találod a gyereked kedvenc meséskönyvét?   »

© 2013 Árnika Kft. | minden jog fenntartva

Készítette a Zebramedia